Menu

De la vis spre împlinire

El e în control. Și ce bine că-i așa!

Sunt chestiuni pe care nu le poți controla. Și poate că dacă ai înțelege asta, o dată pentru totdeauna, ai elibera din strânsoarea mâinilor tale orice lucru, orice gând, orice sentiment apăsător. 

Tu ții neapărat să se întâmple după cum vrei tu, la timpul stabilit de tine. Și când realizezi că în definitiv, chiar nu poți influența cursul lucrurilor, te superi. Și te doare. Și te simți dezamăgit. 

Încă nu ai înțeles că pe oameni n-ai voie să-i blochezi în inima ta, fiindcă dacă ei vor să plece, vor pleca. Și cine va rămâne, o va face cu hotărâre. Fără ca tu să te rogi. Da, nici măcar nu ar trebui să-i ceri lui Dumnezeu ca cineva să rămână. Ți se pare în regulă ca El să oblige omul, doar ca să-ți facă ție pe plac? 

Încă nu ai înțeles că nu trebuie să aștepți în fața ușilor închise sau să le forțezi, fiindcă pierzi timp și energie. Nu ți s-a deschis? La revedere! Mergi înainte! Înseamnă că nu trebuie să intri în acel loc, că nu-i aparții. 

Încă nu ai înțeles că relațiile trebuie să curgă de la sine. Știi de ce? Pentru că ambele părți trebuie implicate, pentru că două perechi de pași înaintează în aceeași direcție mai cu spor, pentru că două mâini care aleg să se țină strâns depășesc orice obstacol. Da, relațiile se construiesc, nu e totul lapte și miere, însă cumva… lucrurile se așează frumos unele peste altele. Cărămidă peste cărămidă. 

Încă nu ai înțeles că nu poți opri timpul în loc, și nici nu poți să tragi de el. Mergi în același pas cu el. Nu ai altă variantă, fie că îți convine, fie că nu. 

Dacă ai fi înțeles toate astea, poate că acum nu te-ai mai gândi cum să o scoți la capăt sau ce să faci. Nu te-ai mai întreba de ce. Nu ți-ar mai păsa la fel de mult. Ai ști că nu are sens, nu se merită. Realmente. 

Ceea ce nu e în controlul tău, e în controlul Lui. Și ce bine că-i așa! Fiindcă orice se va întâmpla, va fi spre binele tău final.

Comments

Ioana spune:

Frumos…💙

Lasă un răspuns