Menu

De la vis spre împlinire

Când viața nu mai poate fi îmbrăcată într-o metaforă.

Îmi place să cred în extraordinar. În opinia mea, miracolele se întâmplă. Dumnezeu ascultă și îți poate răspunde în secunda următoare. Este posibil. Greutățile pot fi îmbrăcate într-o frumoasă metaforă, ca să poți face un pas înainte. Dar adevărul este că uneori, nimic nu mai are niciun efect pozitiv asupra ta. E pustiu, ți se pare că ai rămas pe loc, că nu mai ai puteri să lupți, că pur și simplu, nu te mai interesează absolut nimic. 

Citisem o carte în care era vorba despre un om, care ajuns la capătul puterilor, cade pe genunchi și o noapte întreagă așteaptă ca Dumnezeu să-i vorbească. Sau să-i schimbe situația. Și ghiciți ce, nimic nu s-a întâmplat. Și eu am trecut prin asta, poate și tu treci acum. Nu te ajută să citești că lacrimile se transformă în bucurii, că Dumnezeu îți zidește inima prin durere, că vor crește flori printre crăpăturile inimii tale. Astea-s doar niște cuvinte îmbrăcate în speranță, o speranță fără efect. Cum să te asculte Dumnezeu, dar să tacă? Cum să-ți vadă El situația și să nu o schimbe? Așa că nu, nu mai ai nevoie de metaforele și de personificările mele. Astăzi le las deoparte.

Ca să îți spun că poate, extraordinarul încă nu ți s-a întâmplat, dar tu trebuie să crezi oricum. Că poate nu ai primit minunea dorită, dar trebuie să deschizi ochii și să VEZI ceea ce deja ai. Că poate nu ești fericită și nu vei fi peste noapte, dar poți căuta orice mic prilej de bucurie. Vreau să-ți spun că și tu ai fost înzestrat cu un dar, că nu ești un eșec. Că dacă ești depresiv, să continui să respiri. Că dacă nu ai bani ca să-ți plătești chiria sau să mergi în nu știu ce loc în vacanță, e în regulă. Vei avea. Sunt chestiuni trecătoare, nu îți distruge sănătatea pentru acestea. Că dacă nu ești însurat/măritată și te simți din când în când trist/ă, e normal. Acceptă sentimentul și trăiește ziua de astăzi. Că da, Dumnezeu tace și deși are puterea de a schimba totul într-o clipă, o face doar când vrea El. E voia Lui. Și dacă vrei să te superi, supără-te. Manifestă-ți sentimentele. Dar nu renunța. 

Lucrurile sunt într-o continuă schimbare, căci acesta este cursul vieții. Ceea ce azi îți întunecă gândirea și sufletul, peste un an va fi doar o amintire. Cele mai multe lucruri nu vor mai conta peste o vreme, de ce permiți să conteze atât de mult acum? 

Îți propun ca astăzi doar să trăiești. Cu bune și cu rele. Cu lacrimi în ochi. Cu o durere în suflet. Dar cu credința că există ceva, cineva mai puternic decât tine, care este în control, chiar dacă nu pare a fi. Nu te lăsa doborât/ă. 

Lasă un răspuns