Menu

De la vis spre împlinire

Asta-i partea întunecată a vieții. Mergi înainte.

Sunt zile în care simplul fapt de a respira constituie un efort. În care zambești și pretinzi că totul e în regulă, deși în suflet îți plouă. Sunt drumuri lungi pe care le străbați prin întuneric, fără să înțelegi de ce e așa, și nu altfel, nu cum îți dorești tu. Și culmea, credința ta e la pământ. Ai senzația că Dumnezeu e absent, că nu mai există. Iar dacă există, cu siguranță e bun doar cu unii, de tine a uitat. Sunt perioade în care ești îngenucheat de anxietate, de depresie, de gânduri. Sunt zile în care ai obosit să aștepți, să speri, să crezi. Sunt clipe în care ai prefera să nu mai fii. 

De ce nimeni nu vorbește despre toate astea? De ce își urlă cu toții fericirea și îți cer să fii fericit? Fiindcă mai devreme sau mai târziu, te intersectezi cu partea întunecată a vieții, și nu-i ușor să o accepți. Să-i supraviețuiești. Să ai răbdare și să nu renunți. 

Unii au o viață mai ușoară decât alții, nu-i un secret. Nu ne aflăm cu toții în dreptul aceluiași nivel de suferință. Extremele sunt des întâlnite. Unul primește de-a gata tot ceea ce altul obține prin multă muncă. Viața e nedreaptă, asta-i concluzia mea. Și degeaba te cerți cu ea. În schimb, se spune că Dumnezeu e drept. Și încă nu pot afirma că sunt de acord, nu până când nu voi trăi pe propria piele acest lucru.

Tot ceea ce vreau să transmit prin mesajul acesta este că dacă viața ta e tristă sau tu ești trist, dacă ți se pare totul nedrept și nu înțelegi de ce, dacă încă n-ai primit răspunsuri la întrebări și te lupți să supraviețuiești, dacă ai obosit și nu mai ai chef de nimic, dacă te întrebi pe unde e Dumnezeu fiindcă nu-L mai simți, ei bine, nu ești singurul. Asta-i partea întunecată a vieții. Doar mergi înainte. 

Comments

Sally spune:

Cat de adevarat…fii binecuvantata!! 🤝

Lasă un răspuns