Menu

De la vis spre împlinire

Pășește prin credință până la capăt!

Sunt perioade în care singurul lucru cert pe care îl deții este credința din inima ta. Dar pe măsură ce trece timpul, văzând că circumstanțele nu se schimbă, începi să te îndoiești. Ai senzația că aștepți degeaba, că totul e în zadar, că lucrurile după care tânjești nu se vor mai întâmpla vreodată. Și nu mai știi cum să mergi prin credință, ceva înăuntrul tău se rupe, iar inima începe să șchiopăteze. Nu mai crezi cu aceeași tărie ca la început, nu te mai ridici la fel de ușor, deși culmea, ar fi trebuit să fie tocmai invers. Fiindcă toate experiențele pe care le-ai înfruntat te-au făcut mai puternic. Chiar ești, doar tu nu mai vrei să vezi… 

Amintește-ți cu ce gând ți-ai început drumul și alături de cine. Nu, nu ți s-a promis că vei merge pentru o lună, nici doar pentru un an de zile. Ai parcurs un drum mai lung și mai anevoios decât ți-ai imaginat, știu. Te intrebi cât va mai dura, dacă nu cumva ești pe cărarea greșită, dacă nu cumva ar fi mai bine să renunți și să faci stânga la prima intersecție. Să alegi cărarea mai ușoară, care îți garantează “fericirea” și îți oferă ceva pe loc. Sunt astfel de gânduri care îți fură puțin câte puțin din voința cu care înaintezi pe drum. 

Oprește-te! Amintește-ți cine ești și ce îți dorești tu de fapt. Ce visuri aveai? Ce fel de relație îți doreai? Spre ce ai țintit încă de la început? Ce ai de gând, să te dai bătut doar pentru că timpul nu-ți este prieten și nimic nu se întâmplă? De unde știi tu cât va mai dura? Ai idee ce schimbări poate face o singură clipă? Sau ce distanță mai este până îți vei întâlni minunea? Sau cu ce binecuvântări te vei intersecta de acum înainte? 

Atunci, de ce nu mai crezi? Cât timp mergi înainte, crede! Cât timp respiri, crede! Chiar dacă e întuneric, sau te simți uitat, sau ți se pare că ești singur. Chiar dacă uneori te doare, sau ești dezamăgit, sau eforturile tale n-au adus încă un rezultat. Ai datoria să crezi, așa că te rog, rostește o rugăciune și mai fă pași prin credință. Până la capăt. 

Lasă un răspuns