Menu

De la vis spre împlinire

Îți spun să fii tu însuți. Iar apoi te judecă și râd pentru că ești diferit.

Când eram mai mică, în perioada liceului, îmi doream să fiu ca ceilalți. Tânjeam uneori să fiu printre fetele populare, să mă distrez ca ele sau să fiu într-o relație. Dar adevărul este că nu mă simțeam bine făcând lucrurile acelea, așa că mi-am trăit adolescența liniștită. Și nu regret absolut nimic. 

Am mai crescut puțin, și ce să vezi. Unii se întrebau de ce eram încă singură. Mă gândeam că ceva e în neregulă cu mine. Totuși, la 21-22 de ani, altele sunt măritate și au deja un copil. Era anormal ca la vârsta aceea să nu fi avut o relație. 

Nu am luat în considerare niciodată opiniile oamenilor și nu am procedat în funcție de ce au vrut alții. Mereu mi-am ascultat vocea din sufletul meu și nu mi-am călcat peste principii și valori, oricât de ciudate au părut pentru alții. Însă a fost perioada aceea în care nu mă cunoșteam și credeam că trebuie să fiu ca toți ceilalți. Mi se părea greșit să mă diferențiez de ei prin felul în care gândesc și mă comport, prin ceea ce sunt. Mă întrista.

Ei bine, astăzi îmi place că sunt diferită, mă bucură. O discuție cu niște persoane m-a făcut să scriu articolul acesta, fiindcă foarte mulți tineri se află sub presiunea unei societăți/unor grupuri care te îndeamnă să “îți trăiești viața la maxim”, adică să te culci cu oricine și oricând, să bei până nu mai știi ce e cu tine, să fumezi, să te droghezi. Rămân stupefiată atunci când aud că fetițe de 12-13 ani au deja relații sexuale, beau, fumează. Nu e în regulă. 

Îmi spuneau cei doi cu care am vorbit că toate astea te ajută să crești, să te maturizezi, să te adaptezi societății. Poftim? Cum ai putea încuraja un adolescent să facă anumite lucruri doar pentru a intra în rând cu ceilalți? 

Trăiți frumos, tinerilor! Fiți diferiți și bucurați-vă că alegeți diferit de restul lumii. E un lucru mare să-ți păstrezi sufletul pur și mintea curată într-o lume ce se scaldă în bălți. Poate că vor râde de voi, vor spune că sunteți visători, căzuți de pe altă planetă și așa mai departe. Și ce dacă? Sunt anii voștri, e tinerețea voastră și fiecare alegere pe care acum o faceți vă influențează viitorul.

Trăiți-vă viața la maxim, da! Trăiți frumos, construiți lucruri bune, căutați-vă scopul, lăsați ceva în urma voastră. Despre asta e vorba. 

Nu-i lăsați să vă stingă visurile, nu-i credeți atunci când vă spun că iubirea nu există. Nu urmați tiparul unei relații stabilit de ei! Desigur, vă vor vorbi de toate acestea prin prisma experiențelor/eșecurilor pe care le-au întâmpinat. Se poate și altfel, dar ei atât au ales. Nu poftiți din minciunile pe care vi le servesc pe tavă doar pentru că ei pretind că sunt adevăruri. 

Fiți voi înșivă! Chiar dacă vă vor judeca. În definitiv, numai voi veți avea de câștigat.

Lasă un răspuns