Menu

De la vis spre împlinire

”Îl implici prea mult pe Dumnezeu în viața ta.”

Am primit odată un mesaj în care mi s-a spus, printre altele, că îl implic prea mult pe Dumnezeu în viața mea. Da, este adevărat, El este pe primul loc în viața mea și este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. Asta nu înseamnă că viața mea e perfectă și că primesc întotdeauna ceea ce vreau, însă prezența Lui înăuntrul meu a făcut schimbări enorme.

Îl implic pe Dumnezeu fiindcă nu îmi este de ajuns să cred, să citesc/spun o rugăciune dimineața și seara, să merg din când în când la biserică și să aprind o lumânare. El mă iubește prea mult ca eu să fac doar atât și este prea puternic ca eu să nu-mi doresc mai mult de la El. E o relație în care poți spune mereu ceea ce simți, ce îți doresti, ce aștepți, însă în același timp e esențial să asculți.

El este iubire. Știi ce poate face iubirea în om? Schimbă, modelează, transformă. Nu mai rămâi în același loc, ci începi să crești. Evoluezi. Îți dăruiește înțelepciune și limpezimea minții, a sufletului. Te învață răbdarea. Te ajută să te descoperi, să afli cine ești și din ce ești creat. Îți scoate la suprafață tot ce ce mai bun din tine, ca tu să crezi în tine, însă îți arată și ce este rău, ca tu să știi ce trebuie îndepărtat.

Cei mai frumoși oameni pe care i-am cunoscut sunt aceia care l-au implicat realmente pe Dumnezeu în viețile lor. Cei care nu s-au lăsat modelați de o religie, de o biserică sau de societate. Și mi se pare impresionant!

Da, îl implic până în cele mai mici detalii. Degeaba cred în El dacă nu sunt dispusă să caut voia Lui, nu iau deciziile împreună cu El și fac totul de capul meu. El m-a creat și mă cunoaște mai bine decât oricine. El a creat Universul, ziua de ieri, de astăzi și de mâine. În mâna Lui se află totul. Așa că da, e o onoare ca Dumnezeu să-mi fie prieten.

Lasă un răspuns