Menu

De la vis spre împlinire

Și norii negri trec.

Sunt perioade în viață în care plouă. Deasupra sufletului tău, deasupra zilelor tale, deasupra ta. Și ultimul lucru la care te gândești în acele clipe este că ploaia este firească, că te ajută într-o formă sau alta, că nu o poți alunga. Știți citatul ăla care spune că trebuie să înveți cum să dansezi în ploaie? Nu prea îmi place. Eu zic că e suficient dacă supraviețuiești. E mai realist.

Astăzi mi-am amintit că în urmă cu câțiva ani, m-a sunat o prietenă plângând. Vărul ei se sinucise. Îl cunoșteam. Avea 25-26 de ani. Am intrat atunci pe profilul lui de Facebook, și am observat că la poza de copertă avea un cer gri, cu descrierea “nori negri deasupra mea”. Poate dacă ar fi așteptat să treacă… ar fi gustat și din bucuria soarelui. Poate că s-ar fi căsătorit și ar fi avut copii, poate și-ar fi putut împlini visurile. Dar a murit o dată cu speranța lui.

Nu știi niciodată ce îți va aduce ziua de mâine, luna viitoare, anul următor. Dă o șansă viitorului. Chiar dacă acum plouă și cerul este negru. Fiindcă într-o zi, lucrurile se vor așeza, vei fi și fericit, îți vei trăi visurile. Nu te sufoca în coșmaruri, nu te îneca în tristețe. Păstrează-ți speranța vie.

Dă-i o șansă vieții să-și achite datoria față de tine!

Lasă un răspuns