Menu

De la vis spre împlinire

Ce te face femeie.

Pe 8 Martie, toate urările se îndreaptă spre tine. Dar adevărul este că nu-i de ajuns o singură zi pentru a ți se acorda merite și pentru a fi apreciată de cei din jurul tău. Fiindcă ceea ce te face femeie se întâmplă în toate cele 365 de zile ale anului.
Ceea ce mulți n-au înțeles este că femeia nu se rezumă la doi sâni, o bucată de carne și o inimă care pulsează. La fel cum nu e nici bărbatul. Dacă doar atât aleg să reprezinte unele persoane, asta nu înseamnă că îi transformă și în oameni de valoare. În femeie și bărbat.

Când spun femeie, mă gândesc la o ea care nu s-a masculinizat sau care nu e doar o păpușă siliconată, fără niciun fel de principii și valori.
Definesc femeia ca fiind un amalgam de calități, imperfecțiuni și trăsături care o fac specială.
Femeia este un zâmbet sincer, o privire blândă. Este un cuvânt cald spus celui de alături.
Femeia este femeie prin lipsa invidiei și a răutății.
Femeia este femeie prin gingășia și delicatețea ei, prin felul în care ascultă și vorbește, prin sensibilitatea sa. Prin simplitate, nu vulgaritate.
Femeia emană frumusețe și bunătate.
Este soție și mamă. Nu-i doar un obiect menit să se satisfacă pe sine și pe alții.
Femeia este demnă. Se respectă atât pe ea, cât și pe ceilalți. Prin cuvinte, gesturi și atitudini.
Femeia este o binecuvântare. Este o unealtă prin care Dumnezeu aduce viață pe Pământ.
Este puternică. Este luptătoare. Nu îi este teamă să aleagă calea mai grea.

Oricât ar plânge, ea știe să zâmbească. Oricât de dărâmată ar fi, ea se ridică din nou. Nu se dă bătută. Poate chiar și atunci când nu mai poate.

Meritați atenție oricând, oricum. Credeți în voi și în ceea ce Dumnezeu a sădit înăuntrul vostru. Nu vă multumiți cu puțin, cu orice, cu oricine. Dacă știți cine sunteți, veți ști și cum să alegeți.
Păstrați-vă puritatea gândirii și a sufletului. Fiți diferite, fiți așa cum vă doriți. Nu vă modelați în funcție de ceilalți și nu încercați să vă mulați pe cerințele societății, ci lăsați-vă modelate de Dumnezeu. Iubiți-vă, dar nu fiți arogante. Smerenia este trăsătura oamenilor mari.

Fiți binecuvântate, dragi femei! La multi ani!

Lasă un răspuns