Menu

De la vis spre împlinire

Tot ce există bun în mine se datorează lui Dumnezeu.

De-a lungul ultimilor ani, am primit o mulțime de cuvinte pozitive cu privire la persoana mea, atât de la oamenii cu care m-am intersectat în viața reală, cât și de la cei care au apărut pe calea virtuală. Nici nu mai știu de câte ori mi s-a spus că sunt minunată, deosebită, specială, extraordinară, o binecuvântare, o minune, că transmit pace în jurul meu. Chiar recent am avut un interviu pentru un job, iar la sfârșitul acestuia, persoana care m-a intervievat îmi zice: “Ești o persoană atât de blândă și caldă!”

Nu mă judecați încă, scriu asta cu un scop, nu ca să mă ridic în slăvi. Cei care mă cunosc știu că eu de multe ori mă văd fix pe dos și că nu am încredere în mine.
Uneori mulțumesc, alteori refuz să cred că ceilalți chiar au dreptate.
Astăzi însă, simt nevoia să scriu un răspuns pentru cei care mă vedeți în felul acesta.

Nu mi se datorează mie. Tot ce există mai bun în mine se datorează doar lui Dumnezeu. Și aș fi o ipocrită dacă nu aș recunoaște că El este cel care a început să mă modeleze și să mă șlefuiască.
Dacă nu ar fi fost El, astăzi nu eram aici, scriind. Fără El, cuvintele mele nu ar fi atins niciodată un alt suflet. Dacă iubesc oamenii, e tot din cauză că El mă învață să o fac. Dacă sunt înțelegătoare și empatizez cu cel care plânge, e datorită Lui. Toate greutățile pe care le-am înfruntat ar fi putut să-mi transforme inima într-un cub de gheață. Tot ce am văzut în familia mea ar fi trebuit să mă învețe că iubirea nu există. Ar fi putut să mă conducă spre relații abuzive. Aș fi putut să cad în brațele oricărui bărbat, în vicii și dependențe.

Așadar, dacă mă vedeți minunată și bună, să știți că El a lucrat înăuntrul meu. Însă un lucru a fost esențial. Fără alegerea mea, El nu ar fi putut face nimic. Absolut nimic. El a așteptat al meu “da”. Dumnezeu nu te poate schimba cu forța. Nu îți poate purta pașii pe o anumită cale dacă tu nu vrei. Dacă tu nu îți faci partea cuvenită, prezența Sa nu are cum să producă o diferență în tine.

Noi suntem lutul, El e olarul.

Comments

Mina spune:

Spui ca ai fi putut sa cazi in bratele oricarui bărbat, in vicii si dependente dar spre binele tau nu ai facut-o , alegand calea cea buna; insa stiu un om care tocmai pentru ca s-a tarat de buna voie in cele mai mari vicii , intorcandu-se apoi, a putut sa-l cunoasca pe Dumnezeu si sa faca pace cu El…cand ma uit in oglindă il privesc pe acel om…

Lasă un răspuns