Menu

De la vis spre împlinire

Sâmbătă, 17 Februarie

Trăim într-o lume în care ești nevoit să mergi într-un ritm cât mai alert ca să ții pasul cu cei din jurul tău, să alergi după fericirea pe care o găsești în plăceri efemere, să fii mereu înconjurat de oameni. Singurătatea pare a fi o problemă. Tristețea trebuie evitată. Trăim într-o societate în care suntem învățați să fugim de noi și de ceea ce simțim.

Mereu am crezut că viața înseamnă mai mult decat o diplomă, o carieră de succes, o vacanță în America sau un act de căsătorie. Nu subestimez importanța acestora și nici nu contest că ele îți aduc satisfacții/bucurie, însă ce rost au toate dacă tu nu știi cine ești, dacă nu ți-ai descoperit darul și nu știi pentru ce trăiești? Oare la ce îți servesc dacă nu ai trăit frumos, dacă nu ai iubit mult și nu ai aflat încotro vrei să te îndrepți?

Vorbeam aseară cu mama mea și povesteam chestii care s-au petrecut cu mai bine de 10-15 ani în urmă. Timpul s-a scurs atât de repede. Și se va scurge în continuare cu aceeași viteză. Într-o fracțiune de secundă se scurge un an. Chiar avem timp să nu căutăm răspunsuri și îl investim amăgindu-ne sau fugind de noi?

Mesajul meu pentru tine este să nu îți fie teamă să rămâi singur și să ai curajul de a-ți asculta vocea sufletului și a gândurilor tale. Să ai curajul să-ți cureți rănile și să nu te sperie durerea. Să nu depinzi de nimeni în afară de Dumnezeu, fiindcă adevărul este limpede. El e singurul care rămâne până la ultima ta suflare și iubirea Lui nu cade indiferent de circumstanțe.

Nu alerga. Nu fugi de tine. Nu ținti doar spre momente.

Lasă un răspuns