Menu

De la vis spre împlinire

Draga mea, fii cu cineva care te iubește pur!

Atunci când întâlnești pe cineva și te îndrăgostești, ai impresia că el reprezintă centrul Universului, tot ce îți dorești, tot ce e mai frumos. Și începi să scapi din vedere aspecte importante, te mulțumești cu mai puțin doar pentru că fiind înfometată de el, câteva firimituri de atenție par valoroase.

Tu poate că iubești, dar el pe tine nu. Căci dacă te-ar iubi, timpul pe care trebuie să ți-l dăruiască nu ar fi o problemă. Nici nu ar fi necesar să-l ceri, fiindcă pur și simplu, iubirea oferă. Când el te caută doar atunci când are chef sau timp, când te lasă să aștepți zile întregi un răspuns și faptele nu se potrivesc cu cuvintele lui, nu te încredere în el. Dacă îți pasă, arăți. Și iubirii îi pasă mult. Și încă ceva. Când iubești, nu te joci cu sentimentele celui de lângă tine. Te rog, nu închide ochii doar pentru că doare să înfrunți acest adevăr.

Tu poate că iubești, dar el pe tine nu. Fiindcă dacă te-ar iubi, tu nu ai mai plânge la fel de mult. Durerea ta ar fi și durerea lui, zâmbetul tău ar fi și zâmbetul lui. Nu ar dormi la fel de liniștit știind că tu nu ești bine sau neștiind cum te simți. Când două suflete se iubesc, devin unul.

Poți să mai aștepți, desigur. Că poate, poate, într-o zi te va iubi așa cum tu îți dorești să fii iubită. Poate că uneori se întâmplă, eu rareori am auzit de cazuri cu final fericit. Mă întreb, oare e corect să stai la ușa sufletului unui om, așteptând să te iubească? E corect ca el să te vadă plângând și să nu-ți deschidă? Da, cred sufletul său are tot dreptul să facă asta, fiindcă atunci când e vorba de iubirea în cuplu, nu poți să te forțezi ca să simți ceva.

Prin urmare, mă întorc la gândul pe care l-am înrădăcinat bine înlăuntrul meu în ultimii ani. Că iubirea pură, în cea mai înaltă formă a ei, curge din Dumnezeu. Așadar, dacă unul dintre voi nu iubește, înseamnă că nu e o iubire din Dumnezeu. Că există altcineva pentru tine, care te va prețui pentru ceea ce ești și pentru care vei fi mai mult decât și-a imaginat. Exact așa cum vei simți și tu pentru el. Nu te mulțumi cu altceva, draga mea. Mai bine rămâi singură decât să alegi oameni nepotriviți.

Nu alerga și nu plânge după cineva care nu te iubește, ci folosește acel timp rugându-te pentru cel care va veni din mâna lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns