Menu

De la vis spre împlinire

Când iubești, nu înșeli.

Am aflat și eu recent despre o chestie numită “swinging”. Aceasta presupune că mai multe cupluri se întâlnesc într-o cameră și au relații unii cu alții, schimbându-și partenerul. Adică mergi cu soțul tău acolo, de bunăvoie și nesilită de nimeni, el se cuplează cu soția altuia, iar tu cu soțul alteia. Unii afirmă că asta e evoluție sexuală.

Am rămas stupefiată. Dacă asta e evoluție, prefer să fiu considerată înapoiată și să gândesc ca acum o sută de ani. Personal, consider că iubirea e pe primul loc și numai ea are puterea de a-ți bucura inima. Și acolo unde e iubire, nu e mizerie. Mă doare sufletul când observ lipsa valorilor și a principiilor sănătoase. E în regulă să ai 5 divorțuri, iar înșelatul în relațiile de cuplu se acceptă, se înțelege și se trece cu vederea. O replică spusă de cineva ieri, m-a lăsat fără cuvinte. “Mă, accepți să te însele, dar măcar să aibă tipul foarte mulți bani, și așa se merită.” Iubirea are un preț, deci? Și îți poți cumpăra cu bani și soție, și amantă?

Nu concep ideea unei terțe persoane într-o relație de căsnicie. Și nu pentru că așa spune Biblia, sau biserica, sau așa mă îndrumă principiile mele creștine. Dar atunci când alegi un om, îi spui da doar lui, iar el ție. Sunteți doi. Atât. Voi porniți de la temelie și începeți să construiți împreună. De ce e nevoie și de altcineva după aceea? De ce femeile închid ochii, resemnate cu gândul că toți bărbații înșeală și că așa e normal, sau că în final, tot la ele se întoarce?

Da, sunt dezamăgită de tot ce privesc în jurul meu…

Lasă un răspuns