Menu

De la vis spre împlinire

Alegeți cu Dumnezeu. Alegeți cu inima întreagă.

L-a revăzut după mulți ani. Se schimbase. Nu mai era adolescentul inocent, care nu știa ce înseamnă să fii dezamăgit de oameni, să lupti cu viciile, să înfrunți viața. Mirosul de alcool, vocea uneori prea zgomotoasă, unghiile neîngrijite, mâinile muncite. Îl privea și putea vedea cât de greu i-a fost, ce urme i-au lăsat episoadele depresive și cum anii tumultuoși l-au zdruncinat. Și totuși, era tot el, cu același suflet bun. Nici greșelile, nici durerile, nici oamenii nu l-au făcut să-și piardă sufletul și bunătatea.

Știa că prin iubirea ei, l-ar fi putut schimba. Știa că iubindu-l așa cum este, ar fi putut să-l curețe și să-l șlefuiască, astfel încât el să devină cea mai bună variantă a lui. El nu a îndrăznit nici să spere la așa ceva. Întotdeauna a crezut că nu merită pe cineva ca ea. Îi era rușine că după atâția ani în care nu se văzuse, se prezenta în felul acesta în fața ei. Însă ea a văzut dincolo de imaginea lui…

Știa că e un suflet frumos, care ar fi putut să o iubească mai mult decât orice pe lumea asta. Stia că în ochii lui, ea era cea cu care și-ar petrece restul vieții. Și poate că mai devreme sau mai târziu, l-ar fi iubit și ea. Dar el merita mai mult. Merita pe cineva care să-l iubească cu fiecare părticică din suflet, să fie trup și inimă doar pentru el, să-i fie ales. Iar ea nu putea să îi ofere jumătăți de măsură. Aia nu ar fi fost o iubire din Dumnezeu. Așa că nu i-a dat speranțe, nu s-a jucat cu sentimentele lui și a ales să nu-i mai scrie.

Înainte să plece, s-au îmbrățișat…și ea a știut că fost ultima oară. Probabil că și el, fiindcă parcă nu mai voia să-i dea drumul.
A ales să se roage pentru el.

Întâlnim oameni pentru care suntem totul și oameni care sunt totul pentru noi. Când este de la Dumnezeu ca cei doi să fie împreună, amândoi trebuie să fie “totul” unul pentru celălalt. Nu doar unul. Nu doar celălalt. Nu doar cu jumătate de inimă. Și asta nu înseamnă că nu ești suficient de bună sau că el nu este suficient de bun, ci pur și simplu, nu vă potriviți.

Alegeți-vă viitorul partener de viață cu înțelepciune. Alegeți cu Dumnezeu. Alegeți cu inima întreagă.

Comments

Emma spune:

😢💕 Domnul sa ne ajute si sa nu fim incapatanati cu privire la o persoana. Sa ne punem intreaga viata in mainile Tatalui nostru fiindca El are planul vietii noastre.El stie de ce o persoana nu e potrivita chiar daca noi nu intelegem pe moment.
Iti multumesc din nou Ioana,fii binecuvintata in continuare si continua sa-ti impartasesti gandurile

Lasă un răspuns