Menu

De la vis spre împlinire

Despre frica de a nu fi iubit înapoi.

Se întâmplă să te îndrăgostești de cineva care nu îți împărtășește sentimentele. Și începi să lupți pentru acea persoană, să o aștepți, să te rogi sau chiar să îi manifești ceea ce simți. Te amăgești că îți răspunde, chiar dacă o face sub forma unor firimituri, hrănindu-te din când în cand cu o speranță. La un moment dat, începi să te învinuiești, crezând că dacă ai fi fost mai bun, mai frumos, mai inteligent, cu nu știu ce daruri și abilitați, cu alte diplome sau merite, poate că s-ar fi îndrăgostit de tine. Poate te-ar fi iubit dacă erai tu altfel sau suficient de. La un moment dat, realizezi că ai așteptat autobuzul în stația de tren, că te-ai mințit pe tine însuți. O lună, un an, trei, și unii o viață întreagă. Deși indicatoarele au fost mereu acolo, ți-au arătat unde te afli. Nu ai privit tu spre ele, voluntar sau nu.

După o astfel de experiență rămâi cu mai puține lecții și cu mai multe temeri. Să-ți scriu despre iubirea necondiționată? Să fim sinceri, adevărul este că așteptăm să fim iubiți de cei pe care îi iubim. Nu prea știm cum să facem altfel. Oricâte teste am primi, parcă niciodată nu învățăm răspunsul corect. Ne predăm, în schimb, fricii. În loc să spunem lucrurilor pe nume, cu maturitate, continuăm să construim viitorul pe baza unor minciuni. Da, dacă un om nu ne-a iubit, vom crede că nimeni nu o va mai face vreodată. Că nu merităm să fim iubiți. Greșit.

Vreau să rămână tipărite gândurile din momentul de față. Când iubirea nu-ți este împărtășită, înseamnă că Dumnezeu are pe altcineva pentru tine. Viața îți pune în cale mulți oameni, și unii rănesc, iau și pleacă. Și tu, probabil, ești un astfel de om pe drumul altora. Însă unul singur este binecuvântarea lui Dumnezeu pentru tine. Unul este cel care va răspunde afirmativ iubirii tale, care te va iubi așa cum ești tu. Pentru unul tu vei fi „ales”. Special, deosebit, unic. Nu trebuie să fii nici mai mult, nici mai puțin. Este de ajuns să fii.

Frica te ține captiv în trecut, așa încât tu nu mai poți vedea cine e în fața ta. Și chiar dacă ai putea privi, preferi să rămâi în celula ta decât să riști a fi rănit din nou. Crezi că te aperi, însă de fapt…fugi. Fugi de iubire. Nu știu dacă ești dispus ca astăzi să-i mai dai o șansă, dar eu mă rog ca Dumnezeu să-ți deschidă ochii ca să-L vezi pe cel care vine dinspre El. Mă rog să te aștepte.

Dacă cineva din trecutul tău ar fi trebuit să fie acum în viața ta, ar fi fost. Nu e vina ta. Dacă persoana care trece pe lângă tine nu se oprește ca să te descopere, înseamnă că nu e pentru tine. Nu-i din cauză că ești tu defect. Dumnezeu te cunoaște atât pe tine, cât și pe cel care va face parte din viitorul tău. Și acel cineva se va opri. Fără niciun dubiu. Fiindcă, spune-mi, cum ar putea să-i scape lui Dumnezeu tocmai întâlnirea voastră? Și cum nu ar curge o iubire cerească între doi oameni care au privit întâi spre Cer?

Comments

Maria spune:

Iti multumesc pentru acest articol. E incantator.

Elena spune:

Mulțumesc, Ioana. Oare Cine ți-o fi șoptit asta? Sa mai postezi, m-am abonat :).

Ioana spune:

Multumesc si eu pentru incurajare! <3

Emma spune:

Off… cat adevar! Ioana cateodata imi trec lucrurile astea prin minte si cand le vad scrise de tine parca imi citesti gandurile. Mersi din suflet pentru toate articolele minunate. Dumnezeu face lucruri mari prin tine crede-ma. El sa fie cu tine la orice pas. O imbratisare mare💕

Ioana spune:

Multumesc din suflet, Emma! Mereu ma incurajezi prin cuvintele tale. Te imbratisez si eu!

Miriam Primicheru spune:

Sa fii binecuvantata, Ioana!! Iti urmaresc postarile de foarte multa vreme si nu ma satur de ele! Ba din contra, abia astept sa am seara sau dimineata putin timp sa mai citesc cate un articol de-al tau pentru ca nu citesc doar sfaturi intelepte ci prin cuvintele tale, incerci sa incurajezi oamenii (care trec prin diverse probleme si nu gasesc raspuns la anumite intrebari) cat mai mult. Multumesc pentru acest lucru! 🤗

Ioana spune:

Mulțumesc din suflet, Miriam! Cuvintele tale mă încurajează. Te îmbrățișez cu drag! 🤗💕

Trandafir Marcel spune:

God bless you

Lasă un răspuns