Menu

De la vis spre împlinire

Ce ții strâns în pumnii tăi?

Acum ceva timp, am conștientizat că îmi țin mereu pumnii strânși, sau mai bine spus de fiecare dată când mâinile nu-mi sunt ocupate. Nu știu dacă toată lumea face așa, nici de când am „obiceiul” acesta, însă în momentul în care mi-am întins palmele și am încercat să le țin așa preț de câteva secunde, am simțit că mă doare fiecare deget în parte. Că-mi tremură și se întorc la poziția inițială: pumnul strâns.

Știu că poate pare ciudat ce am scris, însă faptul acesta m-a purtat la un gând în mod deosebit: Tu ce ții strâns în pumnii tăi? La ce încerci să dai drumul și eșuezi fiindcă doare?

Numai tu și Dumnezeu știți ce e ascuns acolo. Poate ții pe cineva care nu mai face parte din viața ta. Poate ai adunat amintiri, greșeli și regrete. Poate ții strâns un eșec, o dezamăgire sau o relație care nu-ți face bine. Oricare dintre variante ar fi, ți-e frică să le dai drumul, și mai mult de atât…te doare. Așa că preferi confortul, deși realizezi că zona aceea nu este benefică ție.

Deschide mâinile și întinde-ți palmele. Puțin câte puțin. Eliberează-le de tot ce ai adunat până în prezent. Nu te mai minți că le-ai încredințat în mâna Dumnezeu atâta timp cât tu încă ții pumnii strânși.
Vei simți durere, și nu doar astăzi, ci și mâine, și peste o lună poate. Însă durerea aceasta e una care te vindecă. E o durere care te învăță că Dumnezeu e în control. Că nu trebuie să te mai îngrijorezi. Nu mai ai nimic de pierdut, ci de acum înainte vei începe să câștigi.

 

Comments

dionisie spune:

I found again this beautiful brain

Lasă un răspuns