Menu

De la vis spre împlinire

Este totul posibil prin credinţă?

Eu scriu adesea despre credinţă, despre a nu te îngrijora și A CREDE, despre a te încrede în Dumnezeu. Apoi, e important să crezi în tine, în potențialul tău, în visurile tale, în faptul că nu există limite pe care tu nu poți să le depășești. Și totuși, este totul posibil prin credinţă? 

Cu câteva zile în urmă, mi-a scris un băiat pe care nu îl cunosc. M-a întrebat ceva în legătură cu mesajul pe care îl postasem pe pagină, și printre altele mi-a spus râzând că poate eu sunt viitoarea lui soție. I-am spus că nu-s eu, după care el a continuat scriindu-mi, serios și sigur pe el, că „nu încă”. I-am zis să nu-și facă gânduri, la care el continuă: „prin credinţă este totul posibil.”   
Am dat exemplul acesta doar pentru a-mi susține următoarele idei. Nu, dragii mei, prin credinţă nu este totul posibil, ci doar voia și planul lui Dumnezeu, care depășesc așteptările noastre. Uneori avem impresia că îl putem manipula pe Dumnezeu, prin credinţă, pentru a obține exact ceea ce vrem noi, uitând că toate ne sunt îngăduite, dar nu toate ne sunt de folos. 
Poți să-ți rozi pantalonii stând pe genunchi, să te rogi și să plângi ore în șir, cerându-I lui Dumnezeu ca ea să se îndrăgostească de tine, sau ca el să nu te părăsească, sau ca un anumit eveniment să se petreacă. Te vei supăra pe El, învinuindu-L că nu-ți raspunde sau că nu ți-a dat ceea ce voiai, când de fapt, tu ai insistat asupra unui fapt sau a unui om care nu era pentru tine. Știu, fiindcă la fel am făcut și eu. Oare când vom înțelege că darurile pe care le primim din mâna lui Dumnezeu nu trebuie smulse prin insistență? 

Nu mă înțelegeți greșit, rugăciunea are importanță. Credinţa are valoare. Însă uneori credem că autobuzul va ajunge în stația de tren și nu plecăm de acolo până când o minune nu se întâmplă. Stăm în locul acela ani de zile, așteptând minunea, și nu realizăm că dacă nu renunțăm la ce nu este potrivit pentru noi, pierdem adevăratele minuni…

Să avem credinţă în voia lui Dumnezeu. În faptul că persoana potrivită va veni la timpul potrivit pentru fiecare. Să avem credinţă că toate lucrurile, bune și rele, lucrează spre binele nostru. Să avem credinţă atunci când ne cuprinde frica. Nu stăruiți în locuri din care trebuie să plecați „prin credinţă”. Nu așteptați ca el/ea să vă iubească într-o zi „prin credinţă”. Nu vă iluzionați „prin credinţă”. 
Fiți sinceri cu voi înșivă și pregătiți să vă urmați calea. Iar dacă până acum v-ați mai rătăcit pe alte drumuri, întoarceți-vă…nu e niciodată prea târziu.

Lasă un răspuns