Menu

De la vis spre împlinire

Deschide ochii înainte de a te căsători. Nu te grăbi!

Viața este o înșiruire de alegeri, însă din punctul meu de vedere, două sunt extrem de importante. Prima, să alegi a-L urma pe Hristos, iar a doua să alegi bine omul cu care te căsătorești.

Dacă ești tânără și necăsătorită, articolul acesta este pentru tine.

Provin dintr-o familie în care relația dintre părinții mei nu a fost niciodată un motiv pentru a crede că iubirea există. Pe scurt, multă violență, insulte și un tată care a avut mereu relații cu alte femei.  O mamă credincioasă, un tată care căuta cu orice preț să dărâme. O continuă luptă.

Este povestea multor familii, și deși lucrurile sunt acceptate așa cum sunt, nu trebuie considerate normale. De aceea, astăzi mă voi folosi de propria experiență pentru a scrie câteva sfaturi în legătură cu alegerea omului cu care să-ți petreci restul vieții. Pentru că uneori te îndrăgostești de cineva care nu-i pentru tine, iar peste câțiva ani, ori divorțezi, ori mergi până la capăt suferind.

Fii cu un om care te valorează, crede în tine, te încurajează și te sprijină în visurile tale. Un om care să-ți spună că ești frumoasă, care îți vede calitățile și e dispus să ți le zică de fiecare dată când tu uiți. Nu ai idee cum e să trăiești lângă cineva care nu știe să te aprecieze și te face să crezi că ești un nimic. Nu ai idee cât de mult te poate afecta. Știi că e important să te înconjori cu oameni de calitate. Cu atât mai mult când e vorba de omul lângă care te trezești și adormi.

Fii cu un om cu care poți să construiești un viitor. Un bărbat luptător, care nu renunță ușor. Un om cu care poți să comunici, fără să urlați unul la celălalt, și cu care poți crește copiii frumos.

Fii cu un bărbat care are principii și valori sănătoase.  Amintește-ți că nu există iubire fără respect. Dacă fiind într-o relație cu tine se uită după altele, nu te gândi că un inel pe deget îl va opri de la a te înșela.

Te rog, deschide bine ochii înainte de a-l alege pe el. Nu îl alege dacă doar tu ești îndrăgostită. Nu te grăbi. Întreabă-L pe Dumnezeu până îți răspunde și ești sigură ca a fost răspunsul Lui.

Știu că trăim într-o societate care îți spune că iubirea pură nu mai există. Tot ceea ce vedem în jur nu te motivează să îi contrazici. Pentru că iubirile adevărate, de-o viață întreagă, sunt rare. Dar ți se poate întâmpla atâta timp cât știi cine ești, știi ceea ce vrei și știi ce fel de Dumnezeu te-a creat.

Demonstrează-le că se poate.

Comments

nimeni spune:

Si cum gasesti un barbat de genul celui descris de tine? Unde il poti intalni?

Ioana spune:

Punându-L pe Dumnezeu pe primul loc în viața ta și lăsându-L să-ți călăuzească pașii spre un astfel de bărbat.

Elena spune:

Foarte adevarat! Mi-au trebuit ani si multa suferinta sa invat aceasta lectie. Dumnezeu te-a inzestrat cu intelepciune si claritate. Multumesc ca le impartasesti!

Daniela spune:

Frumos!C am greu gasesti un asemenea om dar..cu Dumnezeu se poate!😙😙

Lasă un răspuns