Menu

De la vis spre împlinire

Nu-ți fie frică să urci muntele din fața ta!

 

Drumul tău nu a fost presarat cu flori, începând cu ziua în care ai venit pe lume. Te-ai împiedicat de atâtea pietre încât, de cele mai multe ori, te-ai întrebat dacă nu cumva a fost o greșeală faptul că te-ai născut. Într-adevăr, viața nu îți datorează nimic, iar cei care afirmă asta au dreptate.  Nu îți servește fericire pe tavă și nu este obligată să o facă, deși uneori ți se pare că unora chiar le-o oferă. Că au avut privilegiul de a porni pe o cale mai ușoară, că au fost binecuvântați cu nenumărate bucurii, că parca le-a fost destinat să meargă din succes în succes. Și numai la tine nu este așa.

Ai dreptul să te plângi, să fii supărat, să învinuiești orice altceva în afară de tine. Adevărul este că uneori, nu a fost vina ta, nu a fost alegerea ta. Și numai cei care nu au trecut prin aceleași lucruri ca și tine judecă și spun că oamenii slabi se plâng. Vrei să arunci cu pietre în părinții tăi? Aruncă. În oamenii care nu te-au ajutat? Aruncă. În cei care nu ți-au oferit mai multe șanse? Aruncă.

Însă la un moment dat, va trebui să te oprești și să conștientizezi că a-i lovi pe ceilalți nu te vindecă și  nu te ajută cu nimic. Nu-ți schimbă situația în care te afli, ci doar îți fură timp prețios în care ai putea să faci ceva pentru tine.

E vremea să îți folosești experiențele trecutului pentru un viitor mai frumos. Dumnezeu poate folosi orice situație, chiar și negativă, pentru un scop mareț, pentru a zidi un om extraordinar. Transformă dezamăgirea în putere. Durerea în iubire. Lacrimile în zâmbet. Cred cu tărie că ești un om special și că ai capacitatea de a face mai mult decât crezi.

Următoarea mutare este a ta, și nu-ți promit că nu o să trebuiască să lupți în continuare sau că nu o să fie greu. Nimic nu se schimbă peste noapte, dar în final…totul se merită, nu?

Fii pregătit să muncești pentru a avea o carieră de succes, pentru a trai făcând ceea ce iubești. Găsește-ți darul și crede în el. Fii pregătit să aștepți o mare magică, din Dumnezeu, chiar dacă asta înseamnă acum singurătate, răbdare și credință. Visează și nu-ți fie frică să crezi că ORICE vis sădit în palma lui Dumnezeu se poate împlini.

Nu ești aici ca să suferi o viață întreagă, ci să te bucuri, măcar din când în când. Muntele din fața ta este înalt și greu de urcat, dar nu poți să te sperii și să rămâi jos, crezând că nu o să reușești sau că te vei prabuși. Nu, nu, nu! Îl ai pe Dumnezeu lângă tine, El nu te va părăsi niciun moment, oricât de dificil îți va fi.

Începe-ți urcușul pe munte. Nu știu cât timp o să dureze, dar îți promit că atunci când vei ajunge în varf, vei avea ceva de oferit lumii. Nu uita că ai și aripi puternice, cu care poți să zbori. Îndrăznește, cu Iisus alături vei birui!

Lasă un răspuns