Menu

De la vis spre împlinire

Alege omul căruia îi strălucesc ochii de bucurie atunci când te privește, care îți pictează zâmbete pe chip fără să pară că face vreun efort și care, deși îți clatină puțin pământul de sub picioare, este prezent lângă tine, ținându-te în brațe.

Alege omul care are curaj. Atunci când iubești, îndrăznești să faci un pas către cel care îți inundă inima și gândurile, mărturisești ce simți, acționezi. Curajul naște din iubire.

Alege omul care poate să-ți facă lumea puțin mai frumoasă printr-o simplă îmbrățișare sau cu un singur cuvânt.

Privește spre el. Descoase-l. Vezi cum gândește, ce simte, cum îl tratează pe cel inferior lui. Dacă îi lipsește smerenia, bunul simț și respectul față de aproapele său, nu-l alege.  Înainte să-ți fie soț, descoperă dacă știe să fie om.

Alege omul care știe să ierte și să își recunoască greșelile, dispus oricând să învețe.

Alege-l pe cel care se roagă pentru tine. Care din când în când, se oprește din ceea ce face și îi cere lui Dumnezeu să aibă grijă de tine.Omul acela îți va dori binele mai mult decât oricine, și nu o va face ca să te impresioneze sau de ochii lumii fiindcă gândul lui este ascuns în Dumnezeu.

Alege înțelept. Alege cu ochii deschiși.

Nu alege luptând. Nu alege cerșind. Nu alege alergând. Nu-l alege dacă nu ești aleasă, la rândul tău, de același om, din aceleași motive. Iubirea este necondiționată, însă doi oameni trebuie să se aleagă reciproc pentru a deveni o singură dorință, o singură forță, o singură rugăciune.

Voi crede în existența acestui în om atâta timp cât cred în existența lui Dumnezeu. Și știu că atunci când va trece pe lângă mine, îl voi recunoaște…

Lasă un răspuns