Menu

De la vis spre împlinire

Doamne, ce prețioasă este liniștea!

Am fugit deseori de singurătate, crezând că am nevoie de cineva sau de ceva ca să mă simt împlinită. Nu mi-a fost de ajuns să mă am pe mine. Și cu cât m-am îndepărtat mai mult de mine, cu atât m-am simțit mai tulburată și mai dependentă de tot ce mă înconjoară. Când m-am întors cu adevărat în sufletul meu, când am renunțat la grijile lumești și la nevoia de a fi lângă cineva, atunci am găsit liniștea.

I-am permis sufletului meu să-mi preia nevoile, dependențele, fricile, până când a început să bolborosească fără încetare. Am simțit că am pierdut controlul. În liniște, mi-am auzit urletele sufletului. Și am învățat să tac. Să mă ascult. Doamne, ce binecuvântare este să mă pot auzi! Fără liniștea aceasta, n-aș fi aflat vreodată ce se întâmplă înlăuntrul meu. N-aș fi fost conștientă de haosul în mijlocul căruia am descoperit că prin Dumnezeu, pot face ordine.

În singurătate m-am lovit de mine. Am plâns cu mine. Am descoperit că nu mă plac, că nu sunt ce aș vrea să fiu. Si nu mi-a plăcut liniștea, fiindcă ecoul gândurilor mele mă izbea de pământ. Nu e confortabil, probabil că de aceea oamenii ar face orice altceva în afara de a sta de vorbă cu ei, în liniște.

Nu-mi imaginez viața alergând neîncetat, căutând prezența semenilor mei, luptând pentru a obține. Am nevoie de timp cu mine. Am nevoie de liniște. Și dacă reușesc să ating liniștea în mijlocul singurătații, când nu mai depind de nimeni și de nimic, ei bine, atunci pot declara că liniștea mea izvorăște din Dumnezeu. E pace divină.

Doamne, ce prețioasă este liniștea!

Comments

Plesca Silvia spune:

Asa este intr-adevar! De multe ori fugim de noi si apoi ne regasim atunci cand suntem doar noi si….Dumnezeu

Benzar Cornelia spune:

Ești o binecuvântare , Ioana . Dumnezeu sa te binecuvânteze și El sa te călăuzească neîncetat .

Ioana spune:

Mulțumesc! Amin, asemenea!

Emma spune:

Ce frumos spus. Ioana ca de obicei, dai voce gandurilor mele❤💕Domnul sa te binecuvinteze din plin!

Lasă un răspuns