Menu

De la vis spre împlinire

Iubirea nu pleacă.

Astăzi, la un curs de la facultate, profesoara a povestit cazul unor prieteni de-ai săi, soț și soție, căsătoriți de vreo 10 ani, cu un copil împreună, care se plâng unul de celălalt voind să divorțeze. Motivul? El a luat-o de nevastă pentru că era slăbuță și avea o parte a corpului pe placul lui. Ea pentru că el era „bun la pat”. Ea s-a îngrășat apoi, prin urmare nu mai arăta ca în ziua nunții. El nu a mai fost atras de ea, așa ca nu a mai vrut să aibă contacte sexuale. De aici, probleme.

Situația pare foarte penibilă și stau să mă întreb, cum e posibil ca aceasta să fie temelia unei căsnicii? Dar asta este trista realitate. Oamenii aleg în funcție de aspectul fizic, de situația financiară, de statutul social, șamd. Nu mi se pare greșit să ai așteptări și pretenții, însă să alegi pe cineva doar pentru că are sânii mari sau mici, că e slab sau nu, că are bani sau o funcție bună în ochii societății, este total deplasat și imatur.

Eu cred că iubirea este matură și înțeleaptă. Iubirea înțelege că oamenii se pot schimba, că e posibil ca în anumite perioade să nu-l mai recunoști pe omul căruia i-ai spus da. Iubirea rămâne acolo când toate merg rău. Iubirea rămâne acolo când ai avut un accident și ai rămas paralizat. Iubirea rămâne când ești bolnav. Nu pleacă. Nu spune „nu mai arați ca atunci când ne-am luat și nu te mai vreau” Iubirea caută crăpăturile și le umple cu…iubire.

După ce a povestit situația, m-am întrebat…oare el pentru ce m-ar alege? Oare eu pentru ce l-aș alege? Desigur, deja am răspuns într-un articol despre asta…dar am omis un lucru, și poate că e cel mai important. Să aibă pentru mine o dragoste din Dumnezeu, care nu pleacă indiferent de ce va urma. Poate e omul cu cel mai frumos zâmbet, cu cele mai frumoase cuvinte, cu cele mai deosebite maniere și gesturi…dar dacă nu mă iubește cu o dragoste ce curge din Cer, e în zadar.

Știu că trăim într-o societate în care nu mai contează câte căsătorii ai și de câte ori ai spus da, însă eu nu pot accepta ideea divorțului. Nu când e vorba de iubire. Fiindcă iubirea nu doar că e fără capăt, ci și crește. Eu cred în „dragostea nu va cădea niciodată”.

Comments

dionisie spune:

Asa a zis si Sfantul Apostol Pavel: „Dragostea nu cade niciodata.” 😀

Cristi spune:

Din pacate putine fete mai gandesc ca si tine 🙁

Lasă un răspuns