Menu

De la vis spre împlinire

Ce faci când pierzi controlul?

Eram pe autostradă. Persoana din stânga mea a pierdut controlul automobilului  și ne-am izbit de câteva ori doar de parapetul de pe mijlocul autostrăzii, deși aveam un tir în dreapta, mașină în spate și în față. În acele secunde, am avut în minte o singură imagine, a unei nenorociri, urmată de gândul „Doamne, ajută-ne”.

Suntem bine, iar pagubele-s doar materiale, și deși nu era momentul lor potrivit, eu sunt mulțumită că încă sunt aici. Pentru toate există o rezolvare în viață, banii vin și pleacă…

În drum spre casă, după ce a trecut impactul, am început să reflectez…și simt nevoia să-mi împart gândurile cu voi și de data aceasta.

Sunt momente în viață în care pierzi controlul.  Se întamplă oricui, nimeni nu e scutit fiindcă nimeni nu poate avea 100% controlul unei situații,  chiar dacă așa i se pare. Și atunci te izbești. Te izbești de o boală, de o relație eșuată, de un divorț, de un faliment, de o problemă financiară, de decesul cuiva, de o situație care îți lasă inima în bucăți sau măcar te zguduie puțin…

Ce faci când pierzi controlul? Plângi, te învinovățești, îți repeți la nesfârșit că ai greșit. Mă întreb, are vreun rost să reacționezi așa? Și ce dacă ai greșit? Și ce dacă ai fost depășit de situație? În astfel de clipe, e neapărat nevoie să-ți fii prieten, să nu mai plângi și să rămâi în picioare.

Viața nu te ferește de accidente. Uneori le provoci tu, alteori te lovesc ceilalți. Cu sau fără voia ta, se petrec, dar ceea ce contează este că încă ai suflare. Trebuie să găsești puterea de a te aduna și de a afirma cu tărie că poți depăși încă o problema.

Crede-mă, nu e atât de uriașă precum o vezi tu. Dumnezeu e mai mare decât ea, nu încape indoială…

La un moment dat, am zărit pe fereastră un curcubeu superb. Știți că iubesc curcubeul, nu?

Da, Dumnezeu este prezent. În toate greutățile noastre, El stă ascuns într-o binecuvântare ce aduce rezolvări…

Lasă un răspuns