Menu

De la vis spre împlinire

Ziua în care Dumnezeu mi-a spus „nu”

Mi s-a pus un nod în gât. Am amuțit. Credeam că dacă am așteptat o perioadă lungă de timp, meritam să primesc un răspuns pozitiv. Mi se cuvenea. „Dacă știai că nu se poate, de ce nu mi-ai zis mai înainte?” mi-am spus în gând, simțindu-mă revoltată. Și apoi am înțeles că răspunsurile Lui, fie că-s pozitive sau negative, vin la timpul stabilit de El. De ce? Asta încă nu știu…

Am crezut mereu că cel mai greu este ca în rugăciune să ceri ca voia Lui să fie, însă m-am înșelat. De fapt, greu este să împlinești ceea ce ai spus atunci când voia ta nu coincide cu voia lui Dumnzeu. Nu știu cum se întâmplă la alții, dar eu mi-am picat testul cu brio.

      -Nu vreau să mă mai încred în Tine. Simt că m-ai dezamăgit, i-am șoptit printre lacrimi.

      -Tu ți-ai pierdut răbdarea. S-a încheiat un capitol, nu povestea ta. Povestea ta continuă, dar tu trebuie să aștepți ceea ce urmează.

     -Și-mi vei cere din nou să merg prin credință, nu-i așa?

    -Te-am purtat până în mijlocul oceanului. De ce renunți acum? Știu că ești pierdută, confuză și că nu vezi țărmul. Dacă ai pornit cu mine la drum, de ce mă părăsești când dai de greu? Crezi că nu știu încotro să-ți port pașii? Eu, creatorul Universului.

    -Nu înțeleg nimic din ceea ce s-a întâmplat. Nu pot să accept că mi-ai spus „nu”.

    -Într-o zi îmi vei mulțumi pentru că nu ți-am dat ceea ce ți se pare bun acum. Vei înțelege planul Meu numai împlinindu-l. Nu-mi mai cere să-ți prezic viitorul, nu sunt un vrăjitor. Sunt Dumezeu și sunt lângă tine.

    -Cum să cred că ești dacă nu te văd?

    -Cum să uiți de momentele în care ți-am arătat că sunt?

Poate că și ție, la un moment dat, Dumnezeu ți-a spus „nu”. Sau poate că ți se va întâmpla. Nu mă întreba de ce, fiindcă astăzi nu pot să scriu răspunsuri. Cândva, atunci când voi ști, voi împărtăși cu tine. Dar acum, îți zic ceea ce îmi spun și mie:

Să nu uiți că încă ai un scop, un dar, o destinație și un vis de împlinit. Vor fi alte da-uri.

Comments

Elena spune:

Minunat,emotionant! Am simtit ca prin cuvintele tale ai dat glas si sufletului meu,asa cum eu nu am reusit. Multumesc!

Lasă un răspuns