Menu

De la vis spre împlinire

Dincolo de frică se întâmplă extraordinarul.

Știi când frica este foarte mare? Atunci când ceva extraordinar se poate întâmpla dacă o depășești. Poate fi cel mai mare obstacol din drumul tău, și tocmai de aceea Dumnezeu îți spune de nenumărate ori să nu îți fie teamă. Fiindcă El îți cunoaște potențialul mai bine decât oricine. Știe ce poți face și cine ai putea deveni.

Minunea se poate întâmpla într-o fracțiune de secundă. Ai nevoie de o singură boabă de credință. Un singur gând pozitiv. Un „Încerc chiar dacă mi-e frică. Încerc chiar dacă eșuez. Încerc pentru că trebuie să știu ce se află dincolo de zidul fricii.”

Cred că unul dintre cele mai dureroase regrete este să spui la sfârșitul vieții „As fi putut.” Urăsc expresia asta. “Aș fi putut să îmi urmez visul. Aș fi putut să urmez cariera pe care mi-o doream. Aș fi putut să renunț la acel job. Aș fi putut să călătoresc mai mult. Aș fi putut să renunț la relația care mă distrugea. Aș fi putut să fac sport și să mănânc sănătos. Aș fi putut să iubesc. “

Acest „aș fi putut” se va întâmpla dacă nu îți spui acum „pot”. E mai bine să spui „am încercat, dar nu a fost pentru mine” decât „as fi putut”.

Cred cu toată ființa mea că atunci când Dumnezeu a creat omul, a sădit în el măcar un dar. Nu există om care să nu fie bun la ceva. Problema este că oamenii nu știu de măreția care se află înăuntrul lor. Unii trăiesc o viață făcând ceea ce nu le place, doar pentru că așa trebuie, nefiind excelenți în acel domeniu. De ce? Pentru că nu s-au provocat pe ei înșiși să se descopere.

Atunci când vrei să știi din ce ești făcut, trebuie să mergi la Creator. Numai El știe ce a pus în tine. Indubitabil, dacă într-o zi îți vei ridica privirea spre cer și vei întreba cu inima sinceră și însetată de adevăr, mai devreme sau mai târziu răspunsul ți se arată.

Omul nu s-a născut doar pentru a munci, a suferi și a plăti facturi. Există mai mult de atât. Dar trebuie să întrebi fiindcă nu ți se poate răspunde fără ca tu să pui întrebarea.

Ca să îți învingi frica, e nevoie să iei cu tine arma credinței oriunde vei merge. Atunci când rămâi fără muniție, trebuie să ceri. Frica nu va avea niciodată puterea de a te omorî, ci doar te lasă să supraviețuiești, plângându-ți de milă. Dumnezeu ne-a creat pentru viață. Și viață înseamnă trăire. Dacă vrei cu adevărat, întotdeauna vei putea câștiga lupta împotriva fricii. Fiindcă ea este destinată pierzaniei. Omul va fi mereu în avantaj.

Comments

Un articol frumos, cum de altfel sunt multe sau toate cele pe care le-am citit pe acest sait. Şi totuşi…un mijloc de a te contacta, Ioana?

Lasă un răspuns