Menu

De la vis spre împlinire

Nu primi gunoiul care se aruncă spre tine!

Acum vreo două săptămâni, am găsit în News Feed-ul paginii mele de Facebook unul dintre cele mai interesante filmulețe pe care le-am văzut în ultima perioadă. E despre un șofer, în trafic, care aproape lovește vehiculul dinaintea lui. Celălalt coboară din mașină nervos și începe să urle. Cel dintâi zâmbește și alege să nu răspundă în același fel. Pasagerul de pe bancheta din spate, mirat, îl întreabă cum de poate să reacționeze atât de frumos și prietenos la un astfel de incident. Replica omului mi-a dat una din cele mai bune lecții pe care le-am primit în ultima vreme:

„Oamenii sunt ca niște mașini de gunoi. Înăuntrul lor poartă frustrare, dezamăgire, supărare, nemulțumire și altele, iar atunci când coșul se umple, au nevoie de un loc în care să-l golească. Și acel loc poți fi tu. Alege să nu primești gunoiul celorlalți, zâmbește și mergi mai departe.”

Gândurile, acțiunile și cuvintele celorlalți ne afectează în mod direct. Pentru că între noi, oamenii, există o conexiune puternică. Suntem unul, chiar dacă ne separăm unii de alții.

Cred că printr-un zâmbet, o rugăciune, bunătate și iubire, poți curăța negativismul din cel de lângă tine. Poate că nu funcționează întotdeauna, însă ceea ce tu alegi să faci îți provoacă bine în primul rând ție, și apoi există speranța că și celui de alături.

Învățăm.

 

Lasă un răspuns